Uprzejmie informujemy, że wysyłkę towarów realizujemy od poniedziałku do czwartku.

LoveLife Kobieta Premium 100 ml

LoveLife Kobieta Premium 100 ml

Pojemności:

100 ml
54,90 

Polecany przez kosmetologów

Unikalna kompozycja olejów, zapewnia połączenie zdrowych tłuszczów każdego dnia.

Po otwarciu – zalecamy przechowywanie produktu, na szklanych/metalowych półkach  w lodówce.

UWAGA: Produkt LoveLife Kobieta ma datę przydatności do spożycia wynoszącą około 4,5 miesiąca.

W zależności od partii produkcyjnej olej może się nieznacznie różnić: kolorem, smakiem i mętnością.

Czas wysyłki: do 3 dni roboczych według kolejności zgłoszeń

Promienna skóra

Zdrowe paznokcie

Piękne włosy

Bezglutenowy

Właściwości

LoveLife Kobieta wzbogaca dietę w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT).

Dlaczego są one niezbędne? NNKT to grupa kwasów tłuszczowych, które nie mogą być syntetyzowane przez organizm człowieka, a zatem muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Ich niedostateczne spożycie, z którym często mamy do czynienia w standardowej diecie naszych szalonych czasów, może prowadzić do rozwoju wielu chorób i zaburzeń. Co więcej, wprowadzenie ich większej ilości do codziennego żywienia ma działanie terapeutyczne przez szereg funkcji, jakie pełnią.

Jak kwasy tłuszczowe z oleju LoveLife Kobieta wpływają na organizm?

  • Budują hormony płciowe i są niezbędne dla zdrowego cyklu miesiączkowego, łagodzą objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego
  • Biorą udział we wchłanianiu witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A, D, E, K umożliwiając ich działanie w procesach zachodzących w organizmie
  • Warunkują efektywne przyswajanie witaminy D i wapnia, zapobiegając osteoporozie i wspierając zdrowie kości
  • Działają ochronnie na tętnice, zmniejszając ryzyko miażdżycy i chorób sercowo-naczyniowych
  • Modulują funkcjonowanie układu odpornościowego i działają terapeutycznie w chorobach autoimmunologicznych
  • Wykazują działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne i zmniejszają stres oksydacyjny
  • Przeciwdziałają otyłości, cukrzycy i nadciśnieniu
  • Są nieocenione dla zdrowia skóry, zapobiegając utracie przez nią wody i poprawiając nawilżenie

Swoje wyjątkowe działanie zawdzięcza połączeniu dużego udziału przeciwzapalnego kwasu ALA z rodziny omega-3, który występuje w największej ilości w oleju lnianym oraz kwasu GLA, stanowiącego najsilniejsze wsparcie zdrowia i kondycji skóry. Kwas GLA naturalnie występuje w oleju z wiesiołka i nasion konopi.

Produkt stanowi mieszankę olejów zimnotłoczonych, które są niezwykle podatne na utlenianie pod wpływem czynników środowiskowych (temperatura, światło słoneczne).

W zależności od partii produkcyjnej olej może się nieznacznie różnić: kolorem, smakiem i mętnością.

Używaj go tylko i wyłącznie  na zimno! Nie poddawaj obróbce cieplnej. Przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu trzymaj w lodówce, aby zachować pełnię właściwości i korzyści dla zdrowia.

Skład

Olej lniany

Olej lniany charakteryzuje się ponad połową zawartości kwasu ALA, należącego do rodziny omega-3. Jest najbogatszym ich źródłem w świecie roślin.

Liczne doniesienia wskazują na możliwość zastosowania kwasów omega-3 w leczeniu wszelkich chorób o podłożu zapalnym, do których zaliczamy między innymi trądzik, PCOS, Hashimoto oraz Insulinooporność.

Kwasy omega-3 wpływają na regulację stężenia cytokin prozapalnych, których przewlekle podwyższony poziom powoduje między innymi choroby autoimmunologiczne, miażdżycę oraz powstawanie nowotworów.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 odgrywają także ważną rolę w profilaktyce i leczeniu otyłości, która jest jedną z najpoważniejszych chorób cywilizacyjnych i sprzyja zaburzeniom takim jak: dyslipidemia, choroba wieńcowa, cukrzyca typu 2, nadciśnienie tętnicze.

Suplementacja kwasami omega-3 wykazuje działanie przeciwdepresyjne, gdyż kwasy te są substratami w procesie syntezy tzw. hormonów szczęścia – dopaminy i serotoniny.

Olej z wiesiołka

Jest bogatym źródłem kwasu GLA, który jest jednym ze składników budulcowych fosfolipidowych błon komórkowych. Odgrywa on decydującą rolę naprawczą oraz wzmacnia barierę skóry.

Stosowany jako składnik diety, przechodzi do skóry przechodzi do skóry właściwej i zapobiega nadmiernej utracie wody, wzmacnia barierę chroniącą przed przepuszczaniem z zewnątrz bakterii, toksyn, grzybów, alergenów.

Badania naukowe wykazują, że ma on zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów, atopowego zapalenia skóry, alergii, egzemie atopowej oraz łuszczycy.

Olej z wiesiołka ma również korzystny wpływ w zespole przedmiesiączkowym.

Olej wiesiołkowy jest skutecznym środkiem wspomagającym odchudzanie, gdyż kwas GLA pobudza brunatną tkankę tłuszczową i zwiększa tempo przemian metabolicznych, dzięki czemu następuje proces spalania tłuszczów.

Olej z konopi

W oleju konopnym występują: tokoferole, fitosterole, karotenoidy, polifenole, fosfolipidy, witaminy rozpuszczalne w tłuszczach ADEK.

Do fitosteroli występujących w oleju możemy zaliczyć sterole i stanole, charakteryzujące się właściwościami przeciwdrobnoustrojowymi i przeciwzapalnymi. Dodatkowo wykazują działanie przeciwalergiczne i przeciwutleniające, wzmacniają barierę lipidową naskórka, zapobiegają nadmiernej utracie wody, aktywują biosyntezę kolagenu i elastyny w skórze oraz obniżają stężenie cholesterolu we krwi i zapobiegają powstawaniu zakrzepów.

Oprócz steroli w oleju występują polifenole, które są silnymi antyoksydantami, a więc hamują działanie wolnych rodników, które są odpowiedzialne za uszkodzenia błon komórkowych oraz przeciwdziałają starzeniu się skóry.

Olej konopny ze względu na skład może być wykorzystywany w celach terapeutycznych. Układ endokannabinoidowy wraz z receptorami CB1 i CB2 ma działanie ochronne i wspomagające w przypadku stanów zapalnych towarzyszących dermatozom takich jak: łuszczyca, trądzik i atopowe zapalenie skóry (AZS).

Olej z rokitnika

Flawonoidy obecne w rokitniku są najważniejszymi substancjami bioaktywnymi odpowiedzialnymi za działanie przeciwutleniające i przeciwnowotworowe. Istotnie zwiększają aktywność enzymów przeciwutleniających.

Rokitnik może mieć zdolność przeciwdziałania uszkodzeniu wątroby przez działanie zanieczyszczeń środowiskowych oraz leków.

Związki polifenolowe rokitnika stanowią główną grupę związków bioaktywnych wykazujących działanie przeciwbakteryjne oraz przeciwwirusowe. Olej może być stosowany w ostrych i przewlekłych stanach zapalnych jamy ustnej i gardła, wykazując działanie antyseptyczne, przeciwzapalne i immunostymulujące.

Ponadto wykazuje pozytywne rezultaty w leczeniu błon śluzowych przewodu pokarmowego, w tym owrzodzeń jamy ustnej i wrzodów żołądka.

Stosowanie oleju z nasion oraz wodnych ekstraktów z liści rokitnika znacząco wpływa na proces gojenia się ran, zwiększając syntezę kolagenu.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza 100 ml 2 łyżeczki = 10 ml
Wartość energetyczna 3404 kJ / 828 kcal 340 kJ / 83 kcal
Tłuszcz w tym 92 g 9,2 g
kwasy tłuszczowe nasycone 11 g 1,1 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 18 g 1,8 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 63 g 6,3 g

Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.

OMEGA-3 (39 g / 100 ml)
OMEGA-6 (24 g / 100 ml)
OMEGA-7 (90 mg / 100 ml)
OMEGA-9 (17 g / 100 ml)
WITAMINA E (70 mg / 100 ml)

STOSUNEK KWASÓW OMEGA-3 i OMEGA-6 2:1

Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych, szczególnie kwasu alfa-linolenowego (ALA) OMEGA-3 (39 g/ 100 ml) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystny efekt uzyskuje się przy dziennym podaniu 2 g ALA (ok. 5 ml oleju).

Przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu trzymaj w lodówce. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. Spożyj w przeciągu 2 miesięcy od daty otwarcia.

Opinie

  • Anna Szuba

    LoveLife Kobieta Premium 100 ml

    February 2, 2025

    Tę butelkę przeznaczyłam na wyjazd więc jeszcze nie wiem Czytałam że bardzo dobry

  • Magda Zielińska

    LoveLife Kobieta Premium 100 ml

    July 30, 2024

    Wszystko super. Dziękuję

Piśmiennictwo

1. Białek M., Rutkowska J., Znaczenie kwasu y-linolenowego w profilaktyce i terapii, „Postępy Higieny i Medycyny Doświadczalnej” 2015, nr 69.
2. Bołonkowska O., Pietrosiuk A., Sykłowska-Baranek K.: Roślinne związki barwne, ich właściwości biologiczne oraz możliwości wytwarzania w kulturach in vitro. Biul. Wydz. Farm. WUM. 2011, 1: 1–27.
3. CAPUTA, Joanna; NIKIEL-LORANC, Agnieszka. Zastosowanie oleju konopnego w kosmetologii. Kosmetol. Estet, 2019, 4: 461-463.
4. Czerpak R., Jabłońska-Trypuć A., Pietryczuk A.: Znaczenie terapeutyczne, kosmetyczne i dietetyczne niektórych glonów. Post. Fitoter. 2009, 3: 168–174
5. Duraj, K., & Palacz-Wróbel, M. (2021). Multi-directional effect of primrose oil on organism. Medycyna Rodzinna.
6. Jopkiewicz, S. Tłuszcze i oleje roślinne. PROBLEMY NAUK MEDYCZNYCH I NAUK O ZDROWIU, 47. Exante Wydawnictwo Naukowe, Wrocław 2018
7. KANIEWSKI, Ryszard; JANKOWIAK, Janusz; ZAJĄCZEK, J. Nowe możliwości wykorzystania oleju lnianego tłoczonego na zimno. Post Fitoter, 2019, 3: 204-7.
8. Koszowska A., Dittfeld A., Puzoń-Brończyk A., Nowak J., Zubelewicz-Szkodzińska B.: Polifenole w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Post. Fitoter. 2013, 4: 263–266.
9. Łoźna K., Kita A., Styczyńska M., Biernat J.: Skład kwasów tłuszczowych olejów zalecanych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Probl Hig Epidemiol 2012; 93(4): 871-875.
10. Marianowski L., Grzechocińska B. Wpływ czynników ogólnoustrojowych na wyniki stymulacji owulacji. Nowa Med 2008; 8(104).
11. Materac E, Marczyński Z, Bodek KH: Rola kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w organizmie człowieka. Bromat Chem Toksykol 2013; XLVI: 225-233.
12. Muggli R. Systemic efening primrose oil improves the biophysical skin paraweters of health adults. Int J Cosmet. Sei 2005; 27(4) 243– 249.
13. Pieszko C., Zaremba A.: Zawartość związków fenolowych w ekstraktach z próbek materiału roślinnego. Bromat. Chem. Toksykol. 2013, 46(4): 434–439.
14. Sicińska P, Pytel E, Kurowska J, Koter-Michalak M: Suplementacja kwasami omega w różnych chorobach. Postepy Hig Med Dosw 2015; 69: 838-852
15. Xu M, Wang N, Zhang W i wsp. Protective effects of seabuckthorn seed oil against acute alcoholic-induced liver injury in rats. J Food Nutr Res 2014; 2:1037-41.

Wróć na górę