
Formuła przeciwzapalna

Wsparcie przy kobiecych dolegliwościach

Wspomaganie leczenia dermatoz

Bezglutenowy
Właściwości
Jak wpływa na organizm?
- Łagodzi objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz PCOS, takie jak bóle menstruacyjne
- Wspiera organizm w okresie okołomenopauzalnym, niwelując suchość pochwy, skóry, niestabilność emocjonalną i uderzenia gorąca
- Wpływa pozytywnie na funkcje ochronne skóry i jej regenerację – w chorobach skóry, takich jak trądzik, egzema, łuszczyca
- Może być stosowany w celu regeneracji skóry po zabiegach kosmetycznych i dermatologicznych
- Zapobiega powstawaniu blaszki miażdżycowej i powikłaniom miażdżycy ze względu na silne właściwości przeciwzapalne
- Wpływa na poprawę profilu lipidowego krwi, zwłaszcza na obniżenie poziomu trójglicerydów – stanowi świetne uzupełnienie suplementacji kwasami omega-3 DHA i EPA, zwiększając efektywność dietoterapii
- Może być z powodzeniem stosowany w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów, gdzie jego przyjmowanie powoduje zmniejszenie natężenia wszystkich charakterystycznych objawów
Produkt stanowi mieszankę olejów zimnotłoczonych, które są niezwykle podatne na utlenianie pod wpływem czynników środowiskowych (temperatura, światło słoneczne).
W zależności od partii produkcyjnej olej może się nieznacznie różnić: kolorem, smakiem i mętnością.
W zależności od partii produkcyjnej olej może się nieznacznie różnić: kolorem, smakiem i mętnością.
Używaj go tylko i wyłącznie na zimno! Nie poddawaj obróbce cieplnej. Przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu trzymaj w lodówce, aby zachować pełnię właściwości i korzyści dla zdrowia.

Skład
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | 100 ml | 2 łyżeczki = 10 ml |
Wartość energetyczna | 3762 kJ/900 kcal | 376 kJ/90 kcal |
Tłuszcz w tym | 100 g | 10 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 10,94 g | 1,1 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 17,2 g | 1.7 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 71,86 g | 7,2 g |
Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.
Kwas gamma-linolenowy (GLA)
13,39 g / 100 g
1,3 g / 10g
Produkt zawiera wysoką zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych – 89,06 g / 100 ml. Pamiętaj o znaczeniu zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia.
Przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu trzymaj w lodówce. Spożyj najlepiej w przeciągu 2 miesięcy od daty otwarcia. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.
Stosowanie preparatu ze środkami wydłużającymi krzepnięcie krwi skonsultować z lekarzem.
Produkt nie jest wskazany dla osób z napadami padaczkowymi.
Olej z ogórecznika może wpływać na proces metabolizmu niektórych leków w organizmie, a także na ich wchłanianie i działanie. Szczególnie ważne jest monitorowanie stosowania oleju u osób przyjmujących leki przeciwzakrzepowe (np. warfarynę) lub leki przeciwpadaczkowe (np. fenytoinę).
Najczęściej zadawane pytania
Jak przechowywać TrioGLA+?
Aby zachować pełnię właściwości odżywczych i świeżość produktu, zalecamy przechowywanie TrioGLA+ w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla dzieci, z dala od światła słonecznego i źródeł ciepła. Po otwarciu produkt należy trzymać w lodówce i spożyć w ciągu 2 miesięcy.
Jakie jest zalecane dzienne spożycie?
Zalecamy spożywanie 5-10 ml oleju dziennie, najlepiej podczas posiłków serwowanych na zimno.
Czy TrioGLA+ spożywać na czczo czy z posiłkiem?
TrioGLA+ zalecamy spożywać wyłącznie do posiłku.
Czy TrioGLA+ podawać jako dodatek do potrawy?
TrioGLA+ może być spożywany samodzielnie lub dodawany do sałatek, surówek, dressingów, smoothies i innych potraw serwowanych na zimno. OLEJ POWINIEN BYĆ SPOŻYWANY WYŁĄCZNIE NA ZIMNO.
Od jakiego wieku można przyjmować TrioGLA+?
TrioGLA+ w indywidualnie dostosowanej dawce (2,5-5ml) jest odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.
Czy kobiety w ciąży i karmiące piersią mogą spożywać TrioGLA+?
Kobiety w ciąży i karmiące piersią stosowanie produktu powinny skonsultować z lekarzem.
Czy można przedawkować TrioGLA+?
TrioGLA+ jako produkt spożywczy nie ma ścisłych zaleceń dotyczących jego stosowania i nie stanowi zagrożenia przedawkowania.
Czy należy robić przerwy w spożywaniu TrioGLA+?
TrioGLA+ warto wprowadzić jako stały element żywienia bez konieczności przerywania jego stosowania. W razie wątpliwości, zawsze zalecamy skonsultowanie się ze specjalistą, który będzie w stanie ocenić, czy dalsze stosowanie produktu w aktualnej dawce jest odpowiednie dla danego przypadku.
Opinie
LoveLife TrioGLA+ 100 ml
Najpiękniejsze zapakowane produkty jakie widziałam w życiu, smak bardzo dobry olejów.
Piśmiennictwo
- Duraj, K., & Palacz-Wróbel, M. (2021). Multi-directional effect of primrose oil on organism. Medycyna Rodzinna.
- Jopkiewicz, S. Tłuszcze i oleje roślinne. PROBLEMY NAUK MEDYCZNYCH I NAUK O ZDROWIU, 47. Exante Wydawnictwo Naukowe, Wrocław 2018
- Kawamura, Asuka, et al. „Dietary supplementation of gamma-linolenic acid improves skin parameters in subjects with dry skin and mild atopic dermatitis.” Journal of oleo Science12 (2011): 597-607.
- Kaźmierska, A., Gawor, E. (2015). Wpływ oleju z wiesiołka na skórę, ze szczególnym uwzględnieniem działania kwasu gamma-linolenowego (GLA). Kosmetol. Estet., 4, 4, 335–338.
- Materac E, Marczyński Z, Bodek KH: Rola kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w organizmie człowieka. Bromat Chem Toksykol 2013; XLVI: 225-233.
- Muggli R. Systemic efening primrose oil improves the biophysical skin paraweters of health adults. Int J Cosmet. Sei 2005; 27(4) 243– 249.
- Nowak A.; Popko M.; Klimowicz A.: Preparaty pochodzenia roślinnego w pielęgnacji skóry u chorych z łuszczycą. Postępy Fitoterapii, 2016, 4: 332-337.
- Querques G, Russo V, Barone A, et al. Efficacy of omega-6 essential fatty acid treatment before and after photorefractive keratectomy. J Fr Ophtalmol. 2008;31:282-286.
- van Gool CJ, Thijs C, Henquet CJ, et al. Gamma-linolenic acid supplementation for prophylaxis of atopic dermatitis – a randomized controlled trial in infants at high familial risk. Am J Clin Nutr 2003:77:943-951.
- Veselinovic, Mirjana, et al. „Clinical benefits of n-3 PUFA and ɤ-linolenic acid in patients with rheumatoid arthritis.” Nutrients4 (2017): 325.
- von Schacky C. n-3 fatty acids and the prevention of coronary atherosclerosis. Am JClin Nutr 2000;71:224S-227S
- Winiarska-Mieczan A, Samolińska W, Kowalczuk-Vasilev E, eds. Czynniki żywieniowe a stan skóry, włosów i paznokci. Fizjologia, dietoterapia, suplementy diety, bezpieczeństwo i skuteczność terapii, toksykologia. Lublin: Wyd. UP w Lublinie; 2022.