Uprzejmie informujemy, że wysyłkę towarów realizujemy od poniedziałku do czwartku.

LoveLife TrioGLA+ 100 ml

LoveLife TrioGLA+ 100 ml

Pojemności:

100 ml
79,00 

Autorska kompozycja Oskara Kaczmarka

Pierwsza w Polsce kompozycja zimnotłoczonych i nierafinowanych olejów roślinnych, oparta wyłącznie o najbogatsze znane źródła kwasu gamma-linolenowego (GLA).

Kompozycja olejów z:

  • Nasion ogórecznika (40%)
  • Nasion wiesiołka (35%)
  • Pestek czarnej porzeczki (25%)

Kwas GLA ma szczególne znaczenie dla regulacji procesów zapalnych w organizmie – zwłaszcza w obrębie skóry. Jest także regulatorem układu hormonalnego kobiet, wspierając prawidłowy cykl miesiączkowy. Jego działanie opiera się na zmniejszaniu wydzielania mediatorów prozapalnych i wspomaganiu procesów regeneracji tkanek

Polecany jako wzbogacenie diety kobiet z zaburzeniami hormonalnymi, takimi jak PCOS, w okresie okołomenopzuzalnym. Dedykowany jako wsparcie w chorobach skóry, w których leczeniu ma silnie udokumentowane działanie.

UWAGA: Produkt LoveLife TrioGLA+ ma datę przydatności do spożycia wynoszącą około 5 miesiący.

Czas wysyłki: do 3 dni roboczych według kolejności zgłoszeń

Formuła przeciwzapalna

Wsparcie przy kobiecych dolegliwościach

Wspomaganie leczenia dermatoz

Bezglutenowy

Właściwości

Jak wpływa na organizm?

  • Łagodzi objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego oraz PCOS, takie jak bóle menstruacyjne
  • Wspiera organizm w okresie okołomenopauzalnym, niwelując suchość pochwy, skóry, niestabilność emocjonalną i uderzenia gorąca
  • Wpływa pozytywnie na funkcje ochronne skóry i jej regenerację – w chorobach skóry, takich jak trądzik, egzema, łuszczyca
  • Może być stosowany w celu regeneracji skóry po zabiegach kosmetycznych i dermatologicznych
  • Zapobiega powstawaniu blaszki miażdżycowej i powikłaniom miażdżycy ze względu na silne właściwości przeciwzapalne
  • Wpływa na poprawę profilu lipidowego krwi, zwłaszcza na obniżenie poziomu trójglicerydów – stanowi świetne uzupełnienie suplementacji kwasami omega-3 DHA i EPA, zwiększając efektywność dietoterapii
  • Może być z powodzeniem stosowany w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów, gdzie jego przyjmowanie powoduje zmniejszenie natężenia wszystkich charakterystycznych objawów

Produkt stanowi mieszankę olejów zimnotłoczonych, które są niezwykle podatne na utlenianie pod wpływem czynników środowiskowych (temperatura, światło słoneczne).

W zależności od partii produkcyjnej olej może się nieznacznie różnić: kolorem, smakiem i mętnością.

W zależności od partii produkcyjnej olej może się nieznacznie różnić: kolorem, smakiem i mętnością.

Używaj go tylko i wyłącznie  na zimno! Nie poddawaj obróbce cieplnej. Przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu trzymaj w lodówce, aby zachować pełnię właściwości i korzyści dla zdrowia.

 

Skład

Olej z nasion ogórecznika

Warto zaznaczyć, że jest on najbogatszym źródłem GLA wśród olejów roślinnych. Innymi wartościowymi składnikami oleju z nasion ogórecznika są: flawonoidy, garbniki, żelazo, cynk, magnez, wapń, miedź, mangan i potas. Co ciekawe, olej z nasion ogórecznika ma udowodniony klinicznie wpływ na rekonwalescencję osób po infekcjach dróg oddechowych. Badacze twierdzą, że pomaga on poprawić funkcjonowanie płuc u osób z infekcjami dróg oddechowych i zaburzeniami, takimi jak zespół ostrej niewydolności oddechowej czy COVID-19.

Olej z pestek czarnej porzeczki

Olej z pestek czarnej porzeczki stanowi drugie, zaraz po ogóreczniku, najbogatsze źródło kwasu gamma-linolenowego (nawet 17% całkowitej objętości), jednak w przeciwieństwie do nich obfituje również w PUFA n-3: kwas alfa-linolenowy oraz kwas stearydynowy (jako jeden z nielicznych olejów roślinnych!), dorównując w tym aspekcie olejom rybim. Ponadto, olej z pestek czarnej porzeczki jest jednym z najbogatszych w witaminę E wśród olejów roślinnych. Zawiera także fitosterole, karotenoidy, flawonoidy oraz kwasy fenolowe. Z uwagi na obfitość tak licznych biologicznie aktywnych związków, olej ten wykazuje silne działanie immunomodulujące i antyoksydacyjne, z powodzeniem wykorzystywane w poprawie kondycji osób cierpiących na schorzenia układu sercowo-naczyniowego czy reumatyczne. Szczególnie obiecujące wydaje się być jego działanie kosmetyczne w dermatozach oraz problemie cienkich i rzadkich włosów.

Olej z nasion wiesiołka

Jest bogatym źródłem kwasu GLA, który jest jednym ze składników budulcowych fosfolipidowych błon komórkowych. Odgrywa on decydującą rolę naprawczą oraz wzmacnia barierę skóry.

Stosowany jako składnik diety, przechodzi do skóry przechodzi do skóry właściwej i zapobiega nadmiernej utracie wody, wzmacnia barierę chroniącą przed przepuszczaniem z zewnątrz bakterii, toksyn, grzybów, alergenów.

Badania naukowe wykazują, że ma on zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów, atopowego zapalenia skóry, alergii, egzemie atopowej oraz łuszczycy.

Olej z wiesiołka ma również korzystny wpływ w zespole przedmiesiączkowym.

Olej wiesiołkowy jest skutecznym środkiem wspomagającym odchudzanie, gdyż kwas GLA pobudza brunatną tkankę tłuszczową i zwiększa tempo przemian metabolicznych, dzięki czemu następuje proces spalania tłuszczów.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza 100 ml 2 łyżeczki = 10 ml
Wartość energetyczna 3762 kJ/900 kcal 376 kJ/90 kcal
Tłuszcz w tym 100 g 10 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 10,94 g 1,1 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 17,2 g 1.7 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 71,86 g 7,2 g

Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.

Kwas gamma-linolenowy (GLA)
13,39 g / 100 g
1,3 g / 10g

Produkt zawiera wysoką zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych – 89,06 g / 100 ml. Pamiętaj o znaczeniu zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia.

Przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu trzymaj w lodówce. Spożyj najlepiej w przeciągu 2 miesięcy od daty otwarcia. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.

Stosowanie preparatu ze środkami wydłużającymi krzepnięcie krwi skonsultować z lekarzem.

Produkt nie jest wskazany dla osób z napadami padaczkowymi.

Olej z ogórecznika może wpływać na proces metabolizmu niektórych leków w organizmie, a także na ich wchłanianie i działanie. Szczególnie ważne jest monitorowanie stosowania oleju u osób przyjmujących leki przeciwzakrzepowe (np. warfarynę) lub leki przeciwpadaczkowe (np. fenytoinę).

 

Najczęściej zadawane pytania

Jak przechowywać TrioGLA+?

Aby zachować pełnię właściwości odżywczych i świeżość produktu, zalecamy przechowywanie TrioGLA+ w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla dzieci, z dala od światła słonecznego i źródeł ciepła. Po otwarciu produkt należy trzymać w lodówce i spożyć w ciągu 2 miesięcy.

Jakie jest zalecane dzienne spożycie?

Zalecamy spożywanie 5-10 ml oleju dziennie, najlepiej podczas posiłków serwowanych na zimno.

Czy TrioGLA+ spożywać na czczo czy z posiłkiem?

TrioGLA+ zalecamy spożywać wyłącznie do posiłku.

Czy TrioGLA+ podawać jako dodatek do potrawy?

TrioGLA+ może być spożywany samodzielnie lub dodawany do sałatek, surówek, dressingów, smoothies i innych potraw serwowanych na zimno. OLEJ POWINIEN BYĆ SPOŻYWANY WYŁĄCZNIE NA ZIMNO.

Od jakiego wieku można przyjmować TrioGLA+?

TrioGLA+ w indywidualnie dostosowanej dawce (2,5-5ml) jest odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.

Czy kobiety w ciąży i karmiące piersią mogą spożywać TrioGLA+?

Kobiety w ciąży i karmiące piersią stosowanie produktu powinny skonsultować z lekarzem.

Czy można przedawkować TrioGLA+?

TrioGLA+ jako produkt spożywczy nie ma ścisłych zaleceń dotyczących jego stosowania i nie stanowi zagrożenia przedawkowania.

Czy należy robić przerwy w spożywaniu TrioGLA+?

TrioGLA+ warto wprowadzić jako stały element żywienia bez konieczności przerywania jego stosowania. W razie wątpliwości, zawsze zalecamy skonsultowanie się ze specjalistą, który będzie w stanie ocenić, czy dalsze stosowanie produktu w aktualnej dawce jest odpowiednie dla danego przypadku.

 

Opinie

  • Agnieszka K.

    LoveLife TrioGLA+ 100 ml

    March 11, 2025

    Najpiękniejsze zapakowane produkty jakie widziałam w życiu, smak bardzo dobry olejów.

Piśmiennictwo

  1. Duraj, K., & Palacz-Wróbel, M. (2021). Multi-directional effect of primrose oil on organism. Medycyna Rodzinna.
  2. Jopkiewicz, S. Tłuszcze i oleje roślinne. PROBLEMY NAUK MEDYCZNYCH I NAUK O ZDROWIU, 47. Exante Wydawnictwo Naukowe, Wrocław 2018
  3. Kawamura, Asuka, et al. „Dietary supplementation of gamma-linolenic acid improves skin parameters in subjects with dry skin and mild atopic dermatitis.” Journal of oleo Science12 (2011): 597-607.
  4. Kaźmierska, A., Gawor, E. (2015). Wpływ oleju z wiesiołka na skórę, ze szczególnym uwzględnieniem działania kwasu gamma-linolenowego (GLA). Kosmetol. Estet., 4, 4, 335–338.
  5. Materac E, Marczyński Z, Bodek KH: Rola kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w organizmie człowieka. Bromat Chem Toksykol 2013; XLVI: 225-233.
  6. Muggli R. Systemic efening primrose oil improves the biophysical skin paraweters of health adults. Int J Cosmet. Sei 2005; 27(4) 243– 249.
  7. Nowak A.; Popko M.; Klimowicz A.: Preparaty pochodzenia roślinnego w pielęgnacji skóry u chorych z łuszczycą. Postępy Fitoterapii, 2016, 4: 332-337.
  8. Querques G, Russo V, Barone A, et al. Efficacy of omega-6 essential fatty acid treatment before and after photorefractive keratectomy. J Fr Ophtalmol. 2008;31:282-286.
  9. van Gool CJ, Thijs C, Henquet CJ, et al. Gamma-linolenic acid supplementation for prophylaxis of atopic dermatitis – a randomized controlled trial in infants at high familial risk. Am J Clin Nutr 2003:77:943-951.
  10. Veselinovic, Mirjana, et al. „Clinical benefits of n-3 PUFA and ɤ-linolenic acid in patients with rheumatoid arthritis.” Nutrients4 (2017): 325.
  11. von Schacky C. n-3 fatty acids and the prevention of coronary atherosclerosis. Am JClin Nutr 2000;71:224S-227S
  12. Winiarska-Mieczan A, Samolińska W, Kowalczuk-Vasilev E, eds. Czynniki żywieniowe a stan skóry, włosów i paznokci. Fizjologia, dietoterapia, suplementy diety, bezpieczeństwo i skuteczność terapii, toksykologia. Lublin: Wyd. UP w Lublinie; 2022.
Wróć na górę