Uprzejmie informujemy, że wysyłkę towarów realizujemy od poniedziałku do czwartku.

LoveLife Immuno Strong

LoveLife Immuno Strong

Pojemności:

250 ml
99,00 

Codzienne wsparcie odporności

Kompozycja olejów z:

    • Czarnuszki (55%)
    • Lnu (35%)
    • Wiesiołka (10%)

Po otwarciu – zalecamy przechowywanie produktu, na szklanych/metalowych półkach  w lodówce.

UWAGA: Produkt LoveLife Immuno Strong ma datę przydatności do spożycia wynoszącą około 5,5 miesiąca.

Czas wysyłki: do 3 dni roboczych według kolejności zgłoszeń

Wsparcie w walce z infekcjami

Działanie przeciwnowotworowe

Silny potencjał przeciwzapalny

Bezglutenowy

Właściwości

Olej Immuno strong ma aż 55% oleju z czarnuszki! W Lovelife mamy najwyższą możliwą zawartość tymochinonu, dzięki czemu możesz cieszyć się pełnym potencjałem dla zdrowia z tych cudownych nasion!

Jak Immuno strong wpływa na zdrowie?

  • Dzięki dużemu udziałowi oleju z czarnuszki, wykazuje silne działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze
  • Wzmacnia naturalne mechanizmy układu odpornościowego
  • Redukuje stres oksydacyjny w organizmie
  • Działa zarówno prewencyjnie, jak i terapeutycznie w chorobach o podłożu zapalnym – Hashimoto, miażdżycy, egzemie
  • Ma właściwości zwiększające elastyczność i regenerację skóry
  • Sprzyja unormowaniu poziomu glukozy i insuliny, niweluje insulinooporność
  • Może znacząco przyczyniać się do obniżenia wartości ciśnienia tętniczego krwi
  • Chroni naczynia przed miażdżycą i zapobiega incydentom sercowo-naczyniowym

Produkt stanowi mieszankę olejów zimnotłoczonych, które są niezwykle podatne na utlenianie pod wpływem czynników środowiskowych (temperatura, światło słoneczne).

W zależności od partii produkcyjnej olej może się nieznacznie różnić: kolorem, smakiem i mętnością.

Używaj go tylko i wyłącznie  na zimno! Nie poddawaj obróbce cieplnej. Przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu trzymaj w lodówce, aby zachować pełnię właściwości i korzyści dla zdrowia.

Skład

Len

Olej lniany charakteryzuje się ponad połową zawartości kwasu ALA, należącego do rodziny omega-3. Jest najbogatszym ich źródłem w świecie roślin.

Kwasy omega-3 wpływają na regulację stężenia cytokin prozapalnych, których przewlekle podwyższony poziom warunkuje między innymi choroby autoimmunologiczne, miażdżycę oraz powstawanie nowotworów.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 odgrywają także ważną rolę w profilaktyce i leczeniu otyłości, która jest jedną z najpoważniejszych chorób cywilizacyjnych. Wraz ze wzrostem otyłości rośnie częstotliwość występowania zespołu metabolicznego, co może prowadzić do chorób układu krążenia, nadciśnienia czy cukrzycy typu 2.

Dzięki dużej zawartości kwasu α-linolenowego olej lniany ma działanie przeciwzakrzepowe, normalizuje ciśnienie krwi oraz przyczynia się do hamowania rozwoju niedokrwiennej choroby serca.

Suplementacja kwasami omega-3 wykazuje działanie przeciwdepresyjne, gdyż kwasy te są substratami w procesie syntezy tzw. hormonów szczęścia – dopaminy i serotoniny.

Ma zastosowanie w profilaktyce i leczeniu wrzodów żołądka.

Hamuje wytwarzanie czynników jakie pojawiają się w procesie zapalnym.

Może być stosowany w profilaktyce i leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów.

Badania naukowe wykazały również, że olej lniany może mieć pozytywny wpływ na zapobieganie osteoporozy, gdyż wpływa on ochronnie na tkankę kostną.

Czarnuszka

Korzyści z wzbogacania diety w olej z czarnuszki dotyczą jej właściwości antynowotworowych, immunomodulujących, przeciwcukrzycowych, przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybiczych i przeciwzapalnych.

Liczne badania naukowe wskazują na działanie antywirusowe czarnuszki, między innymi w kierunku wirusa opryszczki, HIV, zapalenia wątroby typu C, grypy oraz koronawirusa. Mechanizm działania na koronawirusa polega na zapobieganiu jego replikacji podczas aktywnej infekcji.

Badania wyraźnie wskazują na właściwości hipotensyjne oleju z czarnuszki – największy wpływ obserwuje się przy zastosowaniu 2 g dziennie.

Nasiona czarnuszki wykazują znaczną zawartość różnorodnych związków bioaktywnych, a wśród nich najważniejszą rolę odgrywa tymochinon (stanowi 30-48% jej składu).

Jednym z kluczowych czynników odgrywających rolę w patogenezie różnych chorób, w tym chorób nowotworowych, jest stres oksydacyjny. Tymochinon odgrywa ważną rolę w neutralizacji stresu oksydacyjnego poprzez właściwości przeciwutleniające. Chroni narządy przed uszkodzeniem oksydacyjnym powodowanymi przez wolne rodniki.

Wpływa na obniżenie poziomu glukozy na czczo, a także wskaźnika insulinooporności HOMA. Ponadto przyczynia się do unormowania lipidogramu.

Stymuluje wytwarzanie insuliny, zmniejszając Insulinooporność tkanek.

Liczne badania wskazują na jej potencjał antynowotworowy, głównie poprzez wywołanie apoptozy komórek rakowych  w takich nowotworach jak: mięsaki  macicy, białaczka, rak trzustki czy jelita grubego. Czarnuszka może być stosowana u pacjentów onkologicznych dzięki właściwościom antyoksydacyjnym  i apoptycznym na komórki nowotworowe oraz zwiększaniu skuteczności leków stosowanych w leczeniu nowotworów.

Witamina E działanie nawilżające i ochronne, a także chroni błony komórkowe przed peroksydacją lipidów, a w konsekwencji uszkodzeniem oksydacyjnym.

Wiesiołek

Kwas GLA, stanowiący znaczną część oleju z wiesiołka, jest jednym ze składników budulcowych fosfolipidowych błon komórkowych. Odgrywa on decydującą rolę naprawczą oraz wzmacnia barierę skóry.

Badania naukowe wykazują, że ma on zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów, atopowego zapalenia skóry, alergii, egzemie atopowej oraz łuszczycy.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 ml 1 łyżeczka = 5 ml
Wartość energetyczna 3404 kJ/ 828 kcal 170 kJ/
41 kcal
Tłuszcz w tym 92 g 4,6 g
kwasy tłuszczowe nasycone 11 g 0,5 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 19 g 1,0 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 62 g 3,1 g

Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.

 

OMEGA-3 (20 g/ 100 ml)
OMEGA-6 (39 g/ 100 ml)
OMEGA-9 (19 g/ 100 ml)

Tłoczony na zimno, nierafinowany. Wysoka zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT w oleju 81 g / 100 ml, pomaga w utrzymaniu prawidłowego cholesterolu we krwi. Korzystny efekt uzyskuje się  przy dziennym spożyciu 2 g ALA.

Sposób użycia: 2 łyżeczki – raz dziennie podczas posiłku.

Przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu trzymaj w lodówce. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. Spożyj w przeciągu 2 miesięcy od daty otwarcia.

Opinie

  • Marta

    LoveLife Immuno Strong

    March 3, 2025

    Z marką LoveLife jestem już związana dłuższy czas. Regularnie stosuję olej Skin i efekty są świetne. Immuno strong zamówiłam dla partnera w związku z bardzo niską odpornością, a co za tym idzie częstymi, silnymi i długotrwałymi infekcjami. Właśnie kończy pierwszą buteleczkę i możemy śmiało powiedzieć, że po ostatniej infekcji nie ma już śladu. Zamawiamy kolejną i działamy dalej! Na każdym kroku polecam i będę polecać dalej :)

  • Anna Szuba

    LoveLife Immuno Strong

    February 2, 2025

    Chociaż biorę wasz preparat dopiero od tygodnia,wydaje si już działać ! Nie „złapałam” wirusa od mojej wnuczki

  • Marta D.

    LoveLife Immuno Strong

    January 13, 2025

    Oleje zamawiam dla całej rodziny od pół roku, i mam zamiar stosować jak najdłużej, kwasy omega są bezcenne a do tego naprawiają odporność organizmu i ogólnie czujemy się dużo lepiej.Polecam każdemu

Piśmiennictwo

  1. Bamosa A i wsp A Effect of Nigella sativa seeds on the glycemic control of patients with type 2 diabetes mellitus 2010; 54(4) s 344-54.
  2. Basurra, R.S.; Wang, S.M.; Alhoot, M.A.J.J.P.A.M. Nigella safiva (black seed) as a natural remedy against viruses. 2021, 15, 29-41.
  3. Białek M., Rutkowska J., Znaczenie kwasu y-linolenowego w profilaktyce i terapii, „Postępy Higieny i Medycyny Doświadczalnej” 2015, nr 69.
  4. Dzięcioł M., Przysławski J., Ocena wartości odżywczej i aktywności biologicznej wybranych olejów roślinnych dostępnych na rynku polskim w kontekście profilaktyki chorób dietozależnych, „Bromatologia i Chemia Toksykologiczna” 2013, nr 1.
  5. GOLPOUR-HAMEDANI, Sahar, et al. The effect of nigella supplementation on blood pressure: A systematic review and dose-response meta-analysis. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2024, 64.4: 943-956.
  6. Jopkiewicz, S. Tłuszcze i oleje roślinne. PROBLEMY NAUK MEDYCZNYCH I NAUK O ZDROWIU, 47. Exante Wydawnictwo Naukowe, Wrocław 2018
  7. Kaatabi H, „Nigella sativa Improves Glycemic Control and Ameliorates Oxidative Stress in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus: Placebo Controlled Participant Blinded Clinical Trial”, PLoS One, 2015, str. 10
  8. KANIEWSKI, Ryszard; JANKOWIAK, Janusz; ZAJĄCZEK, J. Nowe możliwości wykorzystania oleju lnianego tłoczonego na zimno. Post Fitoter, 2019, 3: 204-7.
  9. Khazdair, M.R.; Ghafari, S.; Sadeghi, M.J.P.b. Possible therapeutic effects of Nigella sativa and its thymoquinone on COVID-19. 2021, 59, 694-701.
  10. Kowalcze, K. Dwa gramy zdrowia-Nigella sativa, czyli czarnuszka siewna w profilaktyce i terapii. Problemy nauk medycznych dawniej i dziś, 123.
  11. Łoźna K, Kita A, Styczyńska M, Biernat J: Skład kwasów tłuszczowych olejów zalecanych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Probl Hig Epidemiol 2012; 93(4): 871-875.
  12. Nagi MN i wsp., “Thymoquinone supplementation reverses acetaminophen-induced oxidative stress, nitric oxide production and energy decline in mice liver,” Food and Chemical Toxicology, vol. 48, 2010, str. 2361–2365
Wróć na górę